C

Camper beveiliging (ipv alarmsystemen)


Er zijn maatregelen om inbraken te voorkomen in campers. Dit hangt niet alleen af van beveiligingsmiddelen, maar het hangt ook van de inzittenden af. Zo kunnen de campergebruikers erg veel doen om een inbraak te voorkomen.

Enige voorbeelden:
  • Parkeer de camper op een veilige plaats. Op een plek waar meer campers staan, waar lantaarnpalen staan en niet langs een snelweg of autoweg.
  • Kostbaarheden uit het zicht leggen, anders worden inbrekers juist aangetrokken tot inbraak.
  • Belangrijke documenten opbergen.

Ook is het belangrijk om over enkele voorzieningen te beschikken. Een extra slot of een raamalarm kunnen al erg helpen. Een handige optie is een Bearlock slot. Bearlock staat voor mechanisch beveiligingssysteem voor auto’s. Eenmaal ingebouwd, is het slot niet meer te kraken. Dit systeem maakt diefstal onmogelijk en onaantrekkelijk. Een startonderbreker en een alarm zijn twee systemen die erg nuttig zijn. Zo kan een alarm de gehele binnenruimte detecteren, maar kan het ook ingesteld worden op alleen de deuren en/of ramen . Een gasalarm is ook een zeer nuttig product., dit kan een gasontploffing voorkomen. Ook wordt dit aangeraden bij overvallen met gas.