Dethleffs - Multifunctioneel [Terug]

Zes zitplaatsen en vier vaste slaapplaatsen op een opbouwlengte van amper 565 cm, het lijkt bijna onmogelijk. Toch slaagt Dethleffs er in om deze krachttoer klaar te spelen in het studiemodel Evan. De Evan is een compacte integraal op Fiat Ducato met de afmetingen van een klassieke ‘van’ die uitblinkt op het vlak van de moduleerbaarheid. Ondanks zijn uiterst geringe afmetingen, biedt de Evan een zee aan ruimte. Dat komt omdat er binnen de beschikbare oppervlakte geen plaats aan vaste bedden werd opgeofferd. Die hangen immers tegen het dak met enerzijds een klassiek hefbed boven de bestuurderspost en anderzijds een hefdak met geïntegreerd bed. De volledige oppervlakte kon zo worden ingevuld met een comfortabele zithoek, bestaande uit vier tegenoverstaande pilootzetels met tafel tussenin, een keukenblok en een toiletruimte. Voor het keukenblok gaf designer Michael Studer, die ook al instond voor de Frauenmobil van Dethleffs de voorkeur aan veel afzetvlak en opbergruimte. Achteraan is een natte cel ingeplant met draagbaar Porta Potti toilet dat in de uitsparing van een uitneembare plank past waaronder zich de douchebodem bevindt. Door de Evan achteraan van een toegangsdeur te voorzien, kan de kampeerauto ook dienst doen om lange zaken te laden, waardoor de multifunctionaliteit nog meer tot zijn recht komt.

 

In het klassieke gamma vind je bij Dethleffs de Summer Edition T (semiintegraal) en I 6701 (integraal) waarmee de Duitse fabrikant duidelijk naar de zomer hunkert. Beide modellen bieden een zeer aantrekkelijke indeling met hoekbed annex cel waarvan de waskom op een draaibare wand is gemonteerd zodat je een douche kan vormen, een royaal bemeten keukenblok en een maxisalon. Het interieur waarvan het meubilair getooid is in een fineer van appelhout, doorsneden met crèmekleurige hoogglanspanelen is een streling voor Zes zitplaatsen en vier vaste slaapplaatsen op een opbouwlengte van amper 565 cm, het lijkt bijna onmogelijk. Toch slaagt Dethleffs er in om deze krachttoer klaar te spelen in het studiemodel Evan. De Evan is een compacte integraal op Fiat Ducato met de afmetingen van een klassieke ‘van’ die uitblinkt op het vlak van de moduleerbaarheid. Ondanks zijn uiterst geringe afmetingen, biedt de Evan een zee aan ruimte. Dat komt omdat er binnen de beschikbare oppervlakte geen plaats aan vaste het oog. Voor het welbehagen zorgt ook nog de geraffineerde semileder bekleding van de zithoek en de indirecte verlichting. Maar dat is nog maar een fractie van de zeer complete uitrusting die alles samen de mooie som van zo’n 14.500 euro vertegenwoordigt. Zo geniet je van een TEC Tower met 190 liter koel- en vr ies combinat ie, een gasoven, cabineairco, pilootstoelen, garage, elektrische instaptrede,panoramisch dakvenster en een skyroof voor de semi-integraal versie, cruisecontrole, cabineverduistering, uitdraaisteunen en een soundpakket. Ook aan de veiligheid werd gedacht met onder meer ESP, tractiecontrole, bestuurders- en passagiersairbag.

 

Deze campertest is aangeboden door www.kampeerwereld.com


Camper testen
Campers.nl biedt u een overzicht van de meest populaire campers en kampeerautotesten. Hieronder vindt u ondermeer de volgende campertesten: Adria, Adriatik, Arca, Burstner, Carthago, Challenger, City Van, Dethleffs, Elnagh, Eriba, Eura, Fiat Ducato, Ford, Giottiline, Hobby, Home-Car, Hymer, La Strada, LMC, Mc Louis, Mercedes, Mobilvetta, Pilote, Rapido, Rimor, Roller, Sharky, Sunlight, Tikro, Weinsberg. Tevens wordt er informatie gegeven over de soort campers: integraal, bus model, alkoof en half-integraal. Verder kunt u op campers.nl bekijken hoeveel uw verzekeringspremie voor uw nieuwe camper kost.

Adria: koploper (Adria) Geslaagde facelift (Ford)
Adriatik Coral Sport S574 SP (Adriatik) Giottiline blijft verrassen met subliem design (Giottiline)
Elegant op master (Arca) Een beduchte concurrent (Hobby)
Arca P695 GLM (Arca) Hobby presenteerd Siesta Exclusive (Hobby)
Ixeo springtime (Bürstner) Belg met Europese ambitie (Home-Car)
Burstner Delfin Performance 625 (Bürstner) Hymer B SL 660 (Hymer)
Bürstner Travel Van Innovatieve kleine! (Bürstner) INNOVATIE ten top (Hymer)
Burstner Privilege T710 (Bürstner) Itineo SB 720 (Itineo)
offensief in het instapsegment (Bürstner) La Strada Regent L (La Strada)
Sympathieke instapper (Bürstner) Laika Kreos 5001: het luxe superlatief (Laika)
Bürstner mikt op semi-integraalsegment (Bürstner) Laika Kreos 7012 - The Italian Job (Laika)
Bürstner: de cirkel is rond (Bürstner) LMC herdefinieert modelreeksen (LMC)
Bürstner Quadro: Semi-integraal sensatie (Bürstner) McLouis: Tandy steekt een tandje bij (Mc Louis)
Carthago: superieur design met Designa (Carthago) Het superlatief (Mercedes)
Carthago Chic I47 (Carthago) Mobilvetta Nazca H11S (Mobilvetta)
Carthago Chic Tourer (Carthago) CityVan Stadsmus (Pilote)
Challenger Mageo 129 (Challenger) Pilote herschikt gamma (Pilote)
Challenger herziet interieurfilosofie (Challenger) Pilote Reference G680DG (Pilote)
City Van verrruimt aanbod (City Van) Haute couture (Rapido)
Dethleffs rijzende ster aan het firmament (Dethleffs) Rapido: semi-integraal met hefbed (Rapido)
Multifunctioneel (Dethleffs) Familie uitbreiding - Rapido 891F (Rapido)
Dethleffs Advantage T 6501 B (Dethleffs) Rimor Superbrig 688 TC (Rimor)
Sunlight: de motorhome aan lightprijs (Dethleffs) Roller Team Granduca Garage P (Roller)
Jubivan: het jubileumvoertuig van Dethleffs (Dethleffs) Sharky L5 Basic instinct (Sharky)
Elnagh Super D 111c (Elnagh) Sunlight verruimt aanbod (Sunlight)
Eriba: gaat in de aanval (Eriba) Tikro: klein maar fijn (Tikro)
Eura Mobil: comeback in de koningsklasse (Eura) Tikro Beloftevolle debutant! (Tikro)
Eura Mobil: verbeterde technologie (Eura) Weinsberg Imperiale V (Weinsberg)
Eura Mobil Terrestra T 700 EB (Eura) Weinsberg Imperiale 690 MQ (Weinsberg)
Uit liefde voor de motorhome (Fiat Ducato)