Zoek nieuws

Rapido 890F DE

Bij Rapido komt er naast het integraal model 890F nu ook een 890F DE. De letters staan voor Design Edition.

890F DE meest luxe van 8-serie

Een 890F, maar dan met meer van alles. Daarmee is de 890F met de letters DE erachter, die staan voor Design Edition, meteen de meest luxe camper van de 8-serie van Rapido. Een lengte van 7.39 meter en rustend op een laag chassis van de Fiat Ducato met een maximaal gewicht oplopend van 3500 kilo tot 4500 kilo. Dat is geen probleem voor de standaard 130 pk onder de kap, je kunt ook kiezen voor meer. Veel zicht door de grote voorruit. Dak en wanden zijn van GFK, de bodem van polyester. Centrale vergrendeling, twee deuren die toegang geven tot de ruime garage.

Rapido 890F DE

Het interieur is niet verrassend maar wel smaakvol. Achterin een Queensbed (bedmaat 190 bij 140), dat handmatig omhoog te zetten is. Een hoogte van 66 tot 96 centimeter is mogelijk. Daarmee krijg je in de garage een hoogte van 86 tot 116 centimeter. Aan beide kanten van het bed kastruimte. Verlichting bij de kasten en leeslampjes ontbreken niet, natuurlijk als led. Het licht laat zich voor in de camper ook dimmen, erg prettig. Voor het bed het zogenaamde Raumbad, dat middels een deur afgesloten kan worden van de slaapkamer. Handig detail, de Rapido zit er vol mee, is de uittrekbare waslijn. Na het douchen kun je meteen je natte handdoek kwijt. Het toilet is door weer een andere deur gescheiden van deze ruimte en vinden we tegenover het douche-gedeelte. Een rvs wasbak en een eigen dakluik completeren het natte gedeelte, dat voldoende ruimte biedt om er te doen wat je er moet doen.  Dan volgt de hoekkeuken, met een hoge kraan (handig voor de iets grotere ketels) en ruime spoelbak valt de goede uitrusting op en ook het iets krappe werkblad (190 bij 87/55 centimeter). Boven de kookplaat een elektrische afzuiging.  Helemaal voorin de zitgroep met het hefbed erboven. Een half-dinette, zijbanken en de twee draaibare voorstoelen staan rondom de in vier richtingen te verschuiven tafel. Het hefbed boven de zitgroep heeft als bedmaat 190 bij 140 centimeter. Omhoog en omlaag gaat handmatig. De door Rapido meegeleverde ladder is niet echt nodig als je via een zijbank het bed instapt. Weer een handig detail: als je het bed omhoog klapt gaan de leeslampen boven het bed automatisch uit.

Rapido 890F DE

Wat krijg je extra bij de DE uitvoering? Naast alles wat al in de 890F zit komt daar een raam in de deur bij, die deur heeft ook een dubbele vergrendeling en er hangt een prullenmand aan. De spiegels zijn verwarmbaar en hebben een dodehoek-venster. Sfeerverlichting boven het bed met het beddenhoofd “Luxus”. Hoogglans op diverse meubelvlakken. Verlichting in de raamlijsten, een Truma Combi 6 in combinatie met CP Plus, een omvormer, lederen stuur en versnellingspook, chromen randen rondom klokken op het dashboard. Mistlichten en dagrijverlichting, een pioneer multimedia radio met dvd en mp3. En een achteruitrijcamera met een beeldscherm op het dashboard.

890F DE890 FDE

De prijzen voor de Rapido 890F Design Edition beginnen in Duitsland bij 69.00 euro. Daar komt in ons land ongeveer 11.000 euro bpm bovenop waarmee hij hier rond de 80.000 euro moet gaan kosten.


Bron: (www.campingtrend.nl)

Gerelateerde artikelen: