Zoek nieuws

De nieuwe Bürstner Ixeo

De Ixeo van Bürstner was de voorvechter van een nieuw soort halfintegraalmodel. Hij schoof richting alkoof door een nieuwe vondst: een hefbed boven de zitgroep. Een soort tussenmodel was het resultaat. En het sloeg aan. Het siert Bürstner dat het niet krampachtig vasthoudt aan dit succes, maar met de Ixeo nu ook weer de eerste is die met iets anders komt.

Bürstner-Ixeo-2016Voorkant

Nieuwe Ixeo heeft hefbed in de lengte

Niet dat het hefbed in de nieuwe uitvoering is verdwenen. Nee, het is er nog. Alleen niet meer in de breedte maar in de lengte. Voordelen kunnen we meteen noemen. Zo ben je bijvoorbeeld niet meer afhankelijk van de breedte van de camper wat betreft de lengte van het bed. En dus maak je daar ruim gebruik van. Het nieuwe hefbed heeft, bij een breedte van 1.38 meter, een lengte van 2 meter. Het steekt over de cabinestoelen, die je daarom ook altijd moet draaien voordat het bed omlaag kan. Veel omlaag kan, want als het helemaal gezakt is hangt het nog 65 centimeter boven de vloer. Je krijgt er daarom ook geen ladder bij, die heb je namelijk niet nodig. Dat laten zakken van het bed dat in riemen hangt gaat overigens elektrisch. Het dieper kunnen laten zakken is mogelijk doordat de bovenkastjes niet meer onder het bed hangen, maar gewoon aan de wand kunnen blijven zitten. Ook de deur blijft nog bruikbaar als het bed omlaag is, wel zo prettig. Nadelen? Ja, je hebt weinig meer aan het dakraam boven de cabinestoelen. Geen daglicht, want het bed zit ervoor. Verlichting onder het bed moet deze taak overnemen.

Ixeo-2016-interieur

2016-Ixeo-interieur

Er is sprake van vijf uitvoeringen in de toekomst, waaronder een uitvoering met een extra grote badkamer achterin. Nieuw is ook dat de opbouwtechniek gebruikt maakt van PU-schuim inplaats van houten verstevigingen. De 2.88 meter hoge Ixeo heeft een dak en bodem van GFK en een isolatie van XPS-schuim. De deur is een prettige 70 centimeter breed. Het interieur is ook met zijn tijd meegegaan, zonder schokkende veranderingen overigens. Eerst maar eens kijken hoe het hefbed in de lengte bevalt.

Ixeo-2016-hefbed

Bron: (www.campingtrend.nl)

Gerelateerde artikelen: