Sharky - Sharky L5 Basic instinct [Terug]

De L reeks van Sharky staat voor motorhomes met een essentiële boorduitrusting.Rechttoe, rechtaan is het motto, waardoor de prijs bijzonder goed gedrukt kan worden en je al bij al toch met een correct uitgerust voertuig onderweg bent. Het familiemodel L5 vormt hiervan het beste bewijs.

Sharky is een vrij jong merk dat deel uit maakt van de Italiaanse SEA groep (Sociedad Europea Autocaravanas), waartoe de merken Miller, McLouis, Joint, Mobilvetta en Dream behoren. De verwantschap met de andere merken is dan ook overduidelijk aanwezig. Het gamma omvat twee series. De ‘L’ die de instapreeks vormt met vijf modellen, waarvan vier alkoven en één semiintegraal, en de ‘M’ die met drie semi-integralen en één alkoof de middenklasse dekt. Voor een instapmodel komt de ‘L’ serie goed voor de dag. De aflopende daklijn typeert het alkoofmodel. Onderaan doorbreken grijze onderschorten het maagdelijke witte plaatwerk dat van een speelse striping is voorzien. Het interieur is uitgewerkt met meubilair in beukfineer dat wordt gecombineerd met een kwalitatieve kleurrijke stoffering doorsneden met stroken van Alcantara®. Meer moet dat niet zijn om met je kroost de wijde wereld in te trekken.

Een zee aan ruimte
Zoals iedere familie-indeling blinkt de L5 uit door zijn ruimtelijkheid. Sharky kiest in dit model voor de variant met in de lengte geplaatste stapelbedden, die worden geflankeerd door de natte cel en het keukenblok. Vooraan kun je in de twee tegenover elkaar geplaatste dinettes (voor vier en twee personen) die aan weerskanten door plafondkasten worden overkoepeld, met zes aanschuiven. Koken gebeurt in het verlengde van de kleine dinette op een relatief eenvoudig maar functioneel keukenblok. Het aanrecht is ingevuld met een Smev fornuis met drie bekken dat aan het oog wordt ontrokken door een glazen afdekplaat en aan de kant van de toegangsdeur een uitneembaar glaspaneel heeft tegen opspattend vet. Voor de afwas en het spoelen van groenten staat een vierkantige spoelkom in roestvrij staal tot je dienst. Links hiervan geniet je van enige afzetruimte die goed van pas komt bij het koken. Onderin herbergt het keukenblok een koelkast van 117 liter met geïntegreerd vriesvak, een klassieke onderkast en besteklade. Proviand krijgt een plaatsje in één van de twee bovenkasten die aansluiten op de klassieke Tv-kast met schuifdeuren en uitschuifbaar plateau, die de buffer vormt met de plafondkasten in de leefruimte. Een smaller exemplaar voor een flatscreen had hier beter op zijn plaats geweest. Aansluitend op de dubbele dinette vormt de kleerkast een buffer met de stapelbedden. Het onderste deel is gereserveerd voor een klassieke kachel met 3000 W waarop een ringverwarming is aangesloten en een afzonderlijke boiler van Truma die 10 liter warm water produceert. Gezien de omvang van de motorhome had een kachel met meer calorieën wenselijk geweest. Invoerder Peter Lagrou heeft overigens aan de fabrikant voorgesteld om vanaf volgend seizoen gebruik te maken van de nieuwe Truma Combi met een vermogen van 4000W.

Deze campertest is aangeboden door www.kampeerwereld.com


Camper testen
Campers.nl biedt u een overzicht van de meest populaire campers en kampeerautotesten. Hieronder vindt u ondermeer de volgende campertesten: Adria, Adriatik, Arca, Burstner, Carthago, Challenger, City Van, Dethleffs, Elnagh, Eriba, Eura, Fiat Ducato, Ford, Giottiline, Hobby, Home-Car, Hymer, La Strada, LMC, Mc Louis, Mercedes, Mobilvetta, Pilote, Rapido, Rimor, Roller, Sharky, Sunlight, Tikro, Weinsberg. Tevens wordt er informatie gegeven over de soort campers: integraal, bus model, alkoof en half-integraal. Verder kunt u op campers.nl bekijken hoeveel uw verzekeringspremie voor uw nieuwe camper kost.

Adria: koploper (Adria) Geslaagde facelift (Ford)
Adriatik Coral Sport S574 SP (Adriatik) Giottiline blijft verrassen met subliem design (Giottiline)
Elegant op master (Arca) Een beduchte concurrent (Hobby)
Arca P695 GLM (Arca) Hobby presenteerd Siesta Exclusive (Hobby)
Ixeo springtime (Bürstner) Belg met Europese ambitie (Home-Car)
Burstner Delfin Performance 625 (Bürstner) Hymer B SL 660 (Hymer)
Bürstner Travel Van Innovatieve kleine! (Bürstner) INNOVATIE ten top (Hymer)
Burstner Privilege T710 (Bürstner) Itineo SB 720 (Itineo)
offensief in het instapsegment (Bürstner) La Strada Regent L (La Strada)
Sympathieke instapper (Bürstner) Laika Kreos 5001: het luxe superlatief (Laika)
Bürstner mikt op semi-integraalsegment (Bürstner) Laika Kreos 7012 - The Italian Job (Laika)
Bürstner: de cirkel is rond (Bürstner) LMC herdefinieert modelreeksen (LMC)
Bürstner Quadro: Semi-integraal sensatie (Bürstner) McLouis: Tandy steekt een tandje bij (Mc Louis)
Carthago: superieur design met Designa (Carthago) Het superlatief (Mercedes)
Carthago Chic I47 (Carthago) Mobilvetta Nazca H11S (Mobilvetta)
Carthago Chic Tourer (Carthago) CityVan Stadsmus (Pilote)
Challenger Mageo 129 (Challenger) Pilote herschikt gamma (Pilote)
Challenger herziet interieurfilosofie (Challenger) Pilote Reference G680DG (Pilote)
City Van verrruimt aanbod (City Van) Haute couture (Rapido)
Dethleffs rijzende ster aan het firmament (Dethleffs) Rapido: semi-integraal met hefbed (Rapido)
Multifunctioneel (Dethleffs) Familie uitbreiding - Rapido 891F (Rapido)
Dethleffs Advantage T 6501 B (Dethleffs) Rimor Superbrig 688 TC (Rimor)
Sunlight: de motorhome aan lightprijs (Dethleffs) Roller Team Granduca Garage P (Roller)
Jubivan: het jubileumvoertuig van Dethleffs (Dethleffs) Sharky L5 Basic instinct (Sharky)
Elnagh Super D 111c (Elnagh) Sunlight verruimt aanbod (Sunlight)
Eriba: gaat in de aanval (Eriba) Tikro: klein maar fijn (Tikro)
Eura Mobil: comeback in de koningsklasse (Eura) Tikro Beloftevolle debutant! (Tikro)
Eura Mobil: verbeterde technologie (Eura) Weinsberg Imperiale V (Weinsberg)
Eura Mobil Terrestra T 700 EB (Eura) Weinsberg Imperiale 690 MQ (Weinsberg)
Uit liefde voor de motorhome (Fiat Ducato)