Bürstner - Bürstner mikt op semi-integraalsegment [Terug]

De Duits-Franse fabrikant slaagt met glans om de modelwissel in goede banen te leiden. Het gros van de collectie 2007 staat op de nieuwe Fiat Ducato en omvat vooral semi-integraalmodellen. In het instapsegment versterkt Bürstner zijn positie met vijf nieuwe indelingen voor de semi-integraal Marano en biedt nu ook de mogelijkheid om dit model in kleur te verkrijgen. De instapalkoven verdwijnen uit de catalogus. Voor alkoven kun je enkel nog terecht in de Levanto-reeks waarvan het aanbod uitbreidt tot negen modellen. Door gebruik te maken van de nieuwe Ducato kon de binnenhoogte van de alkoof worden aangepast tot een hoogte van 75 cm. Behalve de witte uitvoering is optioneel ook een zilvergrijze versie verkrijgbaar. Kleur is ook een optie voor de vorig jaar compleet herziene Solano, die van een naadloze stroomlijn is voorzien en waarvan de bumpers, onderschorten en wielkasten mee evolueren. Een andere stijl krijgt ook het interieur met onder meer gebogen kastfronten en andere stofferingen. Tot de nieuwe modellen behoort de T695G met garage en de T710 met natte cel over de volledige breedte achteraan het voertuig. Dezelfde indelingen doen ook hun intrede in de Privilège reeks die nog steeds het perfecte compromis vormt tussen middenklasser en topmodel. Bürstner biedt dit model, waarvan het design werd afgestemd op de nieuwe generatie Ducato, standaard aan in drie kleurvarianten: grijs, blauw en koraal. Net zoals in de Solano doet het gewijzigde meubilair met gebogen kastfronten zijn intrede. Zowel de Delfin als de Delfin Performance met ALKO chassis gaan nagenoeg onveranderd het seizoen in. Beide modellen genieten wel van de nieuwe generatie Renault motoren. Grondig herzien werd dan weer wel de vorig jaar geïntroduceerde Aviano 684i integraal die een waar succes kende en waarvan Bürstner een complete reeks heeft

ontwikkeld met in totaal vijf modellen. Dit model is gespiegeld aan de nieuwe generatie van de Elegance met AL-KO chassis die zelf ook grondig werd opgefrist en dat wordt uitgebreid met vier nieuwe indelingen. Zoals ieder jaar heeft Bürstner ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om zijn producten op te waarderen. Zo genieten alle modellen, met uitzondering van de Marano, standaard van airco in de cabine. Voor de verwarming wordt systematisch een Truma C6002 gemonteerd. Er is keuze uit tien stofferingen. In modellen met een hoekbed is de indeling van de natte cel herbekeken. De douche werd centraal geplaatst en heeft moduleerbare wanden die bij niet gebruik de circulatieruimte bevorderen. In de centraal geplaatste natte cel voorziet Bürstner eenzelfde systeem met een cirkelvormige wand in plexiglas die de douche ontbiedt. In de Elegance zit standaard een Travel Lounge® bank waarvan je de zitting en leuning kunt regelen. Nog in deze reeks introduceert Bürstner het Reliner ® systeem dat je toelaat om een langsbank om te vormen tot een passagierszit. Beide systemen zijn ook optioneel verkrijgbaar op de Solano, Privelège, Aviano en Levanto. Op de Marano na hebben alle stroomlijnen van de semi-integraal modellen een panoramisch dak met verduistering en muggenhor. Alle modellen zijn voortaan af fabriek voorzien van voorbereiding voor een satellietantenne en zonnepanelen van Alden.

Deze campertest is aangeboden door www.kampeerwereld.com


Camper testen
Campers.nl biedt u een overzicht van de meest populaire campers en kampeerautotesten. Hieronder vindt u ondermeer de volgende campertesten: Adria, Adriatik, Arca, Burstner, Carthago, Challenger, City Van, Dethleffs, Elnagh, Eriba, Eura, Fiat Ducato, Ford, Giottiline, Hobby, Home-Car, Hymer, La Strada, LMC, Mc Louis, Mercedes, Mobilvetta, Pilote, Rapido, Rimor, Roller, Sharky, Sunlight, Tikro, Weinsberg. Tevens wordt er informatie gegeven over de soort campers: integraal, bus model, alkoof en half-integraal. Verder kunt u op campers.nl bekijken hoeveel uw verzekeringspremie voor uw nieuwe camper kost.

Adria: koploper (Adria) Geslaagde facelift (Ford)
Adriatik Coral Sport S574 SP (Adriatik) Giottiline blijft verrassen met subliem design (Giottiline)
Elegant op master (Arca) Een beduchte concurrent (Hobby)
Arca P695 GLM (Arca) Hobby presenteerd Siesta Exclusive (Hobby)
Ixeo springtime (Bürstner) Belg met Europese ambitie (Home-Car)
Burstner Delfin Performance 625 (Bürstner) Hymer B SL 660 (Hymer)
Bürstner Travel Van Innovatieve kleine! (Bürstner) INNOVATIE ten top (Hymer)
Burstner Privilege T710 (Bürstner) Itineo SB 720 (Itineo)
offensief in het instapsegment (Bürstner) La Strada Regent L (La Strada)
Sympathieke instapper (Bürstner) Laika Kreos 5001: het luxe superlatief (Laika)
Bürstner mikt op semi-integraalsegment (Bürstner) Laika Kreos 7012 - The Italian Job (Laika)
Bürstner: de cirkel is rond (Bürstner) LMC herdefinieert modelreeksen (LMC)
Bürstner Quadro: Semi-integraal sensatie (Bürstner) McLouis: Tandy steekt een tandje bij (Mc Louis)
Carthago: superieur design met Designa (Carthago) Het superlatief (Mercedes)
Carthago Chic I47 (Carthago) Mobilvetta Nazca H11S (Mobilvetta)
Carthago Chic Tourer (Carthago) CityVan Stadsmus (Pilote)
Challenger Mageo 129 (Challenger) Pilote herschikt gamma (Pilote)
Challenger herziet interieurfilosofie (Challenger) Pilote Reference G680DG (Pilote)
City Van verrruimt aanbod (City Van) Haute couture (Rapido)
Dethleffs rijzende ster aan het firmament (Dethleffs) Rapido: semi-integraal met hefbed (Rapido)
Multifunctioneel (Dethleffs) Familie uitbreiding - Rapido 891F (Rapido)
Dethleffs Advantage T 6501 B (Dethleffs) Rimor Superbrig 688 TC (Rimor)
Sunlight: de motorhome aan lightprijs (Dethleffs) Roller Team Granduca Garage P (Roller)
Jubivan: het jubileumvoertuig van Dethleffs (Dethleffs) Sharky L5 Basic instinct (Sharky)
Elnagh Super D 111c (Elnagh) Sunlight verruimt aanbod (Sunlight)
Eriba: gaat in de aanval (Eriba) Tikro: klein maar fijn (Tikro)
Eura Mobil: comeback in de koningsklasse (Eura) Tikro Beloftevolle debutant! (Tikro)
Eura Mobil: verbeterde technologie (Eura) Weinsberg Imperiale V (Weinsberg)
Eura Mobil Terrestra T 700 EB (Eura) Weinsberg Imperiale 690 MQ (Weinsberg)
Uit liefde voor de motorhome (Fiat Ducato)